Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recente berichten

Follow Us:
Terug naar boven

Moderne bungalow herrezen uit de prairie

Deze gemoderniseerde jaren zestig bungalow is ontworpen door StrandNL.  Deze tuin is ontworpen en aangelegd in nauwe samenwerking met hen.

 

Het huis ligt iets hoger ten opzichte van de tuin en er is voor gekozen de tuin op veel plaatsen tot aan de ramen of muren te laten doorlopen. De structuur van de paden is juist iets verder van de gevel gesitueerd. Hierdoor verrijst het huis letterlijk vanuit het groen. Deze beplanting is ruig en landschappelijk met veel siergrassen en bloeiende vaste planten. Vanuit de grote raampartijen kijk je letterlijk in het groen en zijn er mooie zichtlijnen naar buiten ontstaan.

 

In contrast met de weelderige beplanting is er in de voortuin door middel van Beukenhagen (Fagus sylvatica) en twee grote verhoogde borders van cortenstaal aansluiting gezocht bij de architectuur van de woning. Dit vormt ook in de winter een duidelijke structuur. In de achtertuin is dit herhaald door een langwerpige ondiepe vijver vol moerasplanten en kikkers in het verlengde van de woonkamer te plaatsen.

 

Als knipoog naar de jaren zestig heb ik een moderne zitkuil ontworpen, ook van cortenstaal. De hoge tuinmuur als achtergrond, de gunstige ligging in middag- en avondzon zorgt voor een aangenaam microklimaat waardoor het al vroeg in het voorjaar goed toeven is. Door de lagere ligging van dit terras ontstaat er ook een boeiend perspectief naar de tuin toe, waarbij je op ooghoogte in de weelderige prairietuin kan kijken.

 

Ontwerp en realisatie:

2015

Locatie:

Utrecht. Nederland

Oppervlakte:

450 m²

Ligging:

Noordwest

Fotografie:

Sietske de Vries