Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recente berichten

Follow Us:
Terug naar boven

Zwemmen achter een ijzeren gordijn

De zwemvijver is aangelegd in de half open patio, begrenst enerzijds door de jaren dertig villa anderzijds daarop aansluitend een moderne lage aanbouw. Deze vroegere dokterspraktijk is volledig gemoderniseerd in de stijl van de architect Richard Joseph Neutra. Hij werd beschouwd als één van de meest vooruitstrevende modernistische architecten in zijn tijd (jaren 1920/30) en met name in Californie, waar hij werkte en woonde, staan veel door hem ontworpen bungalows.

 

De stijl van de uitbouw lijkt dus heel modernen in contrast met de oude villa, maar interessant is het om te weten dat de architectuur uit dezelfde tijd dateert.

 

Water was een element dat Neutra ook veel toepaste in zijn ontwerpen en dan meestal in de vorm van smalle strakke vijvers. Zijn werk heeft mij om die reden inspiratie gegeven.

 

Centraal in de tuin ligt het grote zwemgedeelte van 140 cm diep. De moeraszone bij het huis is ondieper omdat het filter gedeelte zich hieronder bevindt, maar begaanbaar d.m.v stapstenen.

 

Tot slot is de patio omsloten door een constructie van western red cedarplanken. Van hetzelfde materiaal is een koof gemaakt waarin buitenlamellen zijn gemonteerd die op afstand te bedienen zijn. Voor meer privacy kan het zwemvijvergedeelte op deze manier van de tuin worden afgesloten.

 

Ontwerp en realisatie:

2014

Locatie:

Zeist, Nederland

Client:

150 m²

Ligging:

West