Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recente berichten

Follow Us:
Terug naar boven

Varen(s) door de jungle

 

Deze aan de Amsterdamse Keizersgracht gelegen tuin heeft een bijzondere geschiedenis.

 

Achterin de tuin staat het restant van de Anne Frankboom. De Anne Frankboom was de bijnaam van een Witte Paardenkastanje (Aesculus hippocastanum) die bekendheid genoot doordat hij beschreven is in Het Achterhuis, het dagboek dat Anne Frank tijdens de Tweede wereldoorlog bijhield. Zij had vanuit het zolderraam van haar onderduikadres aan de Prinsengracht uitzicht op de boom. De boom waaide op 23 augustus 2010 om.

 

In 2016 heb ik samen met de nieuwe eigenaren van de tuin (het interieur ontwerp bureau Nicemakers) de tuin opnieuw ingericht. De restanten van de Anne Frankboom zijn centraal in de tuin blijven staan en hier omheen heb ik een natuurlijke tuin ontworpen. De Hedera hebben wij verwijderd waardoor de grote stobbe prominenter zichtbaar werd. Aanplant van allerlei bosplanten rond de voet van de stobbe en het maken van een kleine vijver zorgden voor een biotoop waar kikkers, insecten en planten zich thuis voelen. Er is dus nieuw leven op deze gedenkwaardige plek. De restanten van de boom zullen de komende jaren verder vergaan en daarmee zal de tuin elk seizoen anders zijn.

 

In de tuin is gebruik gemaakt van eenvoudige materialen, zoals dolomiet en douglas hout en hergebruik van looproosters. Veel grachtentuinen in Amsterdam zijn symmetrisch van opzet en met veel gebruik van onder andere Buxus. Deze tuin is organisch van opzet met een rijke variatie aan planten.

 

De tuin is tijdens de Amsterdamse Opentuinen dagen sommige edities te bezoeken.

 

Zie voor meer informatie: www.opentuinendagen.nl

Ontwerp en realisatie:

2016

Locatie

Amsterdam, Nederland

Oppervlakte:

150 m²

Ligging:

West