Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recente berichten

Follow Us:
Terug naar boven

Patiotuin, Utrecht

Deze gemoderniseerde bungalow heeft een tuin die uit drie delen bestaat met elk hun eigen ontwerp.

 

De voortuin is ontworpen als prairietuin. Hoge siergrassen zoals het Vingergras (Panicum virgatum Dallas Blue) in combinatie met een hoge Duizendknoop (Persicaria amplexicaulis Fat Domino) zorgen voor meer privacy. In deze prairie tuin groeien twee Fluweelbomen (Rhus typhina & Rhus typhina Dissecta) die met hun grillige dakvormige groeiwijze zorgen voor nog meer beslotenheid.

 

De patiotuin ligt in het hart van de woning. Het terras bestaat uit gevlinderd beton dat op kleur is gebracht. In dit terras staan drie Perzische Slaapbomen (Albizia julibrissin). Deze bomen zijn geplant voordat het beton werd gestort en zorgen voor lichte schaduw en prachtig gefilterd licht in de zonnige patiotuin. Een buitendouche en een klein verwarmd zwembad maken deze patiotuin compleet.

 

De groene achtertuin is omsloten door een hoge bamboehaag. De drie plantenbakken in gegalvaniseerd staal verschillen ieder in hoogte en zijn elk beplant in een ander thema. Een bijzondere combinatie is die van een oude meerstammige Dwergiep (Ulmus minor Jacqcueline Hillier) die doet denken aan een reuze bonsai. De bodembedekking is Japans Bosgras (Hakonechloa macra All Gold). Deze cultivar met licht gekleurd langwerpig blad zorgt voor een mooi kleur contrast met de Dwergiep.

Ontwerp en realisatie:

2017

Locatie:

Utrecht, Nederland

Oppervlakte:

480 m²

Ligging:

Oost