Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recente berichten

Follow Us:
Terug naar boven

Het plantentheater

Oostpoort is een nieuwe wijk in Amsterdam-Oost. De huizen staan op de plaats waar vroeger de gebouwen van de oostergasfabriek domineerden.

 

De bewoners wilden veel privacy en de buitenruimte moest aansluiten op hun interieur. De tuin is slechts 30m2 hierdoor ontstond een multifunctioneel en modern tuinontwerp.

 

De bamboehaag (Fargesia rufa) aan de achterzijde zorgt voor voldoende privacy. Op de erfgrens is een verticale tuin gemaakt. De bovenzijde van deze verticale tuin is beplant met hoge vaste planten en kleine heesters die samen een losse haag vormen naar de buren toe.

 

Water stroomt via een leuning van cortenstaal naar beneden en zorgt voor een extra dimensie en afleiding door het kabbelend geluid.  De grote bank wordt gebruikt als daybed, in de bank is een kleine bijzettafel en opbergruimte verborgen.

 

De gietvloer in de woonkeuken heb ik visueel verbonden met de buitenvloer door gebruik te maken van gevlinderd beton. Het beton is vervolgens weer afgewerkt en op kleur gebracht met een cement gedragen product.

 

Cortenstalen bakken aan de andere kant van de tuin zorgen voor een besloten eethoek en ruime plantborders waardoor er ook veel groen is op ooghoogte.

Ontwerp en realisatie:

2017

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Oppervlakte:

30 m²

Ligging:

Zuid