Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recente berichten

Follow Us:
Terug naar boven

Besloten paradijs

 

In de Apollobuurt in Amsterdam ligt deze besloten stadstuin.

 

De tuin is alleen toegankelijk via het huis. De planken op het terras liggen in dezelfde lengterichting als de eikenvloer in de woonkamer.

 

Het zelfde hout komt terug in een schutting bestaande uit verticale onbehandelde planken. De voormalige tuinschuur links achter in de tuin is aan twee zijden opengebroken. Hier is nu een veranda gemaakt met de zelfde latten afwerking.

 

Het interieur is tijdloos te noemen en daarom heb ik dat ook trachten te doen met de tuin. Het hout is gecombineerd met een half verharding achterin de tuin. Onder de oude Magnolia is een klein pleintje ontstaan dat overgaat in een strandje naar de vogelpoel.

 

Ik heb gekozen weinig soorten planten te gebruiken met daarin een natuurlijke gelaagdheid. Dit is terug te zien in een bodembedekking van Slaapkamergeluk (Soleirolia soleirolii) gecombineerd met Blauwgras (Sesleria autumnalis) waar tussen kleinere aantallen van andere soorten planten groeien. De meerstammige heesters zijn wilgen (Salix rosmarinifolia) die prachtig fijn grijs blad hebben.

Ontwerp en realisatie:

2016

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Oppervlakte:

70 m²

Ligging:

Noord